Software uitlezen

Software uitlezen

Elektronische diagnose.

Wilt u de software van uw Massey Ferguson laten uitlezen voor een vakkundige diagnose? We hebben alle benodigde apparatuur én vakmensen. Wij beschikken over Wintest, EDT, WinEEM4 en Techconnect diagnostic. Een moderne trekker heeft gemiddeld 15 verschillende computers die allemaal met elkaar communiceren via het CAN netwerk van de trekker.

Heeft u het vermoeden dat er iets niet helemaal in orde is met uw MF of brandt er een waarschuwingslampje op het dashboard? Dan is het verstandig langs te komen of contact met ons op te nemen.

Een lampje brandt niet voor niets en waarschuwt u ergens voor. Dan lijkt het logisch dat u daar iets aan laat doen, maar het komt voor dat men toch nog te lang doorrijdt en daarom in grote problemen komt met de daarbij behorende kosten. Wilt u echt weten wat er mis is dan laat u een diagnose uitvoeren door de software uit te laten lezen.

Motormanagement-systeem

De motor van nu wordt aangestuurd door het motormanagement-systeem. Dit systeem regelt onder andere het hele verbrandingsproces en daarmee ook bijvoorbeeld het vermogen en koppel van uw MF. Dat kan het systeem doen doordat het constant allerlei informatie krijgt van ontelbare sensoren die overal in de trekker zitten. Van motorblok tot uitlaat. Aan de hand van deze informatie analyseert de software van het motormanagement-systeem welke onderdelen meer of minder, wel of niet moeten worden aangestuurd. En met de technologie van tegenwoordig gaat dat natuurlijk supersnel. Om dit goed en snel te kunnen doen heeft het systeem allerlei instellingen nodig zodat het ‘weet’ wat wel en wat niet kan op bepaalde momenten.

Er kan altijd iets misgaan

Geen enkel systeem is of blijft foutloos. Op een gegeven moment kunnen fouten optreden in de software waardoor de motor bijvoorbeeld onregelmatig gaat lopen of slecht wil optrekken. Maar wanneer u dit overkomt is het voor u bijna onmogelijk om te bepalen waar de fout zit want er zit zoveel elektronica in de tractor, dat het overal aan kan liggen.
Het is wel zo dat het systeem veel fouten kan herkennen en dat dan doorgeeft aan u doormiddel van een waarschuwingslampje. Maar vaak genoeg is het iets waar het systeem niets meekan.

Een complete diagnose met speciale apparatuur kan dat wel. Deze apparatuur leest alle beschikbare informatie uit het systeem inclusief alle sensordata. Onze specialisten kunnen deze gegevens juist interpreteren en vervolgens een diagnose stellen. Soms is het voldoende enkele instellingen te veranderen maar het kan ook zijn dat een bepaalde sensor moet worden vervangen. Kortom, een diagnose kan sneller tot resultaat en dus oplossing leiden dan een fysieke controle van de trekker door een monteur.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Ontvang een bericht als er nieuwe machines aangeboden worden en blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding! U hoort binnenkort meer van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het verzenden.
Klopt uw e-mailadres?