Even voorstellen: Mark Jonker

January 12, 2022

Even voorstellen: Mark Jonker

Met wie hebben we het genoegen?

Ik ben Mark Jonker, 43 jaar jong, en sinds mijn 17e al werkzaam in de landbouw. Eerst als bedrijfsverzorger en later als commercieel technisch specialist voor bodem en bemesting. Nu leek mij de tijd rijp om een overstap te maken naar de landbouw mechanisatie

Waarom heb je ervoor gekozen om bij ons te komen werken?

Er waren meerdere visies. Barendregt is van huis uit mijn eigen dealer. Mijn vader reedt altijd International, dat was weer het merk van zijn vader. Op een dag kwam er iemand praten over een Massey Ferguson 265, die paste perfect bij zijn wensenlijst. Hij heeft toen de switch gemaakt naar M-F en dat is hem altijd goed bevallen. Derhalve ben ik zelf groot geworden met Massey Fergusons. Zelf heb ik twee trekkers, een 6455 en een 4235,en daarnaast een MF 31XP combine.

De 31XP is een klassieker, wat heeft je voor deze combine doen kiezen?

Het moet bij je passen. Voor mijzelf ben ik geen voorstander van te grote machines. Ik wil proberen om met zo min mogelijk kilo’s over het land te rijden, daar kijk ik altijd heel goed naar. Ten tweede moet het budget-technisch ook bij je passen. Ik heb tussen de 10 en 15 hectare graan en gras, dan heeft het weinig zin om daar een investering van € 40.000 tegenover te zetten. Daar komt bij dat het werk Als je het puur netto gaat bekijken dan kom ik eigenlijk niet uit..

Maar omdat ik al niet heel veel in de intensieve gewassen zelf doe, is het pakket wat ikzelf uitvoer redelijk beperkt. Om toch te laten zien dat het een hele mooie job is, en wat mij betreft is een van de mooiste jobs het dorsen van graan, of het dorsen van graszaad, tenminste dat vind ik persoonlijk. Daarvan heb ik gezegd, luister, daar kun je geen geld tegenover zetten daar zit een bepaalde emotionele waarde aan vast. En op een gegeven moment heb je ook het gevoel dat je alles uit handen geeft en ik vind het werk daarvoor simpelweg, te leuk.

Wat vind het leukst aan je werk?

Het directe klantcontact. Dat had ik in mijn vorige werk ook, en dat is nog steeds een van de belangrijkste factoren. Een klant helpen met vinden van een oplossing op hun bedrijfsvragen en het juiste advies geven. Niet zomaar iets aansmeren om maar de eigen verkoopcijfers te stimuleren, maar een machine aanbieden die echt uitkomst biedt is volgens mij op de lange termijn het beste voor alle partijen.

Waar wordt je blij van buiten je werk?

Het klinkt cliché maar juist daarom is het waar: Mijn gezin. Ik ben gelukkig getrouwd, heb 2 zoons, iedereen is gezond; daar wordt ik gelukkig van.

Daarnaast wat minder cliché: Een potje tafeltennis! Ik speelde dat vroeger in mijn jeugd en heb dat sinds kort weer opgepakt. Maar niet zomaar tegen een balletje aanslaan hè, ik wil wel graag winnen en ben behoorlijk fanatiek. Geen spek en bonen.

Mochten er nog lezers zijn die een tafeltennistafel hebben staan? Mark houdt wel van een uitdaging en komt graag een pingpongballetje slaan. 😉

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Ontvang een bericht als er nieuwe machines aangeboden worden en blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Bedankt voor uw aanmelding! U hoort binnenkort meer van ons.
Oeps! Er ging iets fout bij het verzenden.
Klopt uw e-mailadres?